Vochtige doekjes vergroten de afvalberg, ze kosten per kind ongeveer 300 euro (eerste 3 levensjaren), kinderen kunnen allergisch reageren en ze zitten vol chemische brol (net zoals wegwerpluiers, maar die stap is wel wat groter).
Mijn 2 meisjes hebben zéér gevoelige billetjes. De oudste heeft het merendeel van de tijd rode, al dan niet bloedende billen, wat door het gebruik van andere chemische troep (zalfjes, poeder, etc.) maar niet verdwijnt. Het pikt als ik de oudste haar billen wil schoonmaken met vochtige doekjes met een groot drama als gevolg.
Welke tips krijg je als je kind rode billen heeft? Juist, schoonmaken met een doekje en water. Waarom zou je dat niet altijd doen? Voorkomen is beter dan genezen, toch? Heb ik van horen zeggen.
"Ja, maar dat kost zoveel tijd!" Niet dus. Ik, zo lui als een appelsien die nooit uit de fruitmand komt gekropen, vind het helemaal niet veel werk, die wasbare doekjes. Ze kosten me minder tijd dan naar de winkel lopen om een hele hoop pakken vochtige doekjes te kopen.
Om het even samen te vatten; na de zoveelste gilbui van de oudste was ik het beu en heb ik 2 oude handdoeken in stukken geknipt. Deze lagen in de lade onder de lavabo en bij elke luierwissel maakte ik er ééntje nat om schoon te maken (de stoelgang eerst zoveel mogelijk met de luier zelf), geen gekrijs en gegil en het gebruikte doekje ging in een ander bakje. Bij de eerstvolgende handdoekenwas gingen ze lapjes erbij (wassen op 60°). Je moet handdoeken sowieso wassen, dus dan kunnen die lapjes er wel even bij, dat kost geen extra werk/tijd. Om het even af te maken smeerde ik ook geen chemische troep op de billen maar wel Balsem voor tepel- en billenverzorging van De Groene Vrouw.
Na een dag het gebruik van de lapjes stof en de balsem zag ik een duidelijk verschil. De billen waren mooi aan het helen. Ik was verkocht. Bij Klein Spook bestelde ik de Cheeky Wipes Maxi Kit (katoen, wit). Met een vliegensvlugge levering kon ik snel aan de slag. In de set zitten 2 plastic dozen: één voor vuile doekjes en één voor propere, 25 witte, katoenen doekjes, 2 wetbags (één voor vuile en één voor propere doekjes), 2 waszakjes en 2 flesjes met olie. Het gebruik is simpel. In de blauwe doos doe je een laagje water met enkele druppels van het blauwe flesje (olie zorgt voor een heerlijk geurtje), daar leg je de propere doekjes in zodat deze vochtig worden. In de groene doos doe je één van de waszakjes (er zijn haakjes voorzien om het waszakje in vast te maken, zo hoef je geen vuile doekjes aan te raken, maar het zakje er gewoon uit te halen) en ook een laagje water met enkele druppeltjes van het groene flesje (ook voor de geur, op die manier gaan je gebruikte doekjes niet stinken). Om erop uit te gaan kan je de wetbags gebruiken. Je neemt enkele vochtige doekjes uit de blauwe doos en doet die in de zak voor propere doekjes. In de zak voor vuile doekjes kan je ook een waszakje steken en dan nadien de vuile doekjes ingooien. Is je doosje/zakje vol, gooi je hem thuis in de was (60°, ik doe het in de handdoekenwas, om de 2 à 3 dagen). De doekjes moeten niet perse in de droger aangezien je ze vochtig gebruikt. Ze kunnen dus meteen na de wasmachine terug in de propere doos.
Ik ben helemaal verkocht!
De dozen, zoals het erop staat. De groene voor vuile doekjes, de blauwe voor propere. Er gaan perfect 25 doekjes in de blauwe doos, met een laagje water. De groene doos is wat groter, omdat je gebruikte doekjes meestal niet terug mooi gaat leggen, maar er opgefrommeld ingooit.
2 geurtjes om bij de doekjes te doen. Hierdoor hangen er geen vreemde luiergeuren in de kinderkamer/badkamer.
In de groene doos is een waszakje bevestigd om de vuile doekjes zonder aanraken gemakkelijk uit de doos en in de wasmachine te doen.
2 wetbags voor onderweg.
In de groene 'mucky' wetbag zit er ook een waszakje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten